2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

A helyi sakkélet folytatásáról

Nem vagyunk könnyű helyzetben a további terveket illetően sem, hiszen a járványhelyzet alapos felfordulást okozott a sakksportban is. Kis gabalyodások keletkeztek nemcsak a csapatbajnokságok lebonyolításában (szinte minden szinten), de a nyári FIDE egyéni versenyek rendezése is korlátozva van. A Covid-járvány várható hullámai bizonytalanná teszik az NB-s bajnokságok lebonyolítását, de a megyei, területi, kerületi bajnokságok esetében épp ugyanez a helyzet.

A Pest megyei ötfős bajnokság csoportjában szerencsénk volt. Pár nappal a korlátozó intézkedések előtt éppen be tudtuk fejezni a bajnokságot, mindemellett meg is nyertük azt, tehát a Galgavidéki Sakkbarátok játékosai bajnokként fejezték be a több mint 15 éves szereplésüket egyesületünkben. A teljes játékosállomány a Turai Torna Club sakkszakosztályában folytatja további szereplését. Egyhangú döntés született erről a legutóbbi értekezletünkön, ahol az átigazoló lapok is aláírásra kerültek. Egyben napirendre került az új vezetőség egyhangú megválasztása.

A további vezetésben Tóth Dániel és Kuthi Balázs vállalt döntő szerepet. Egyfelől játékosként általában a jó pontszerzőink közé tartoznak, másfelől a közgazdaság és informatika területén szerzett tapasztalataik alkalmassá teszi őket a csapat további szervezésére. Minthogy jó sportszakosztályi munka elképzelhetetlen az utánpótlás nevelése nélkül, így éltáblás játékosunk, a pedagógus pályára készülő Téglás Mátyás fogja segíteni a Kuthi-Tóth kettős munkáját. Az átigazolási műveletek folyamatban vannak, és bajnokcsapatunk már a TTC színeiben kezdi el a következő bajnokságot.

A Magyar Sakkszövetség a napokban fog döntést hozni az elkövetkezendő csapatbajnokságok rendszeréről és irányelveiről. Ez meghatározza a mi csapatunk további szereplését is. Itt szeretném megköszönni a Hevesy György Általános Iskola vezetésének a sportegyesületünk részére eddig nyújtott hathatós segítségét. Az utánpótlás nevelését segítő tantermek és a versenyek helyszínének biztosítása nélkül nagy bajban lettünk volna. Jó kapcsolataink remélhetőleg megmaradnak, immár a Turai Torna Club sakkszakosztályának további működését segítendő.

tóthmáté