2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Bajnokok lettünk

Nézzük a kialakult sorrendet:

1. Galgavidék 30 pont
2. Dunaharaszti 30 pont
3. Szigetszentmárton 27,5 pont
4. Szentendre 27 pont
5. Veresegyház 26 pont
6. Biatorbágy 20,5 pont
7. Vác 19 pont
8. Dunakeszi-Alag 17,5 pont
9. Szigetszentmiklós 15 pont
10. Gödöllő 12,5 pont

Látható, hogy az első két helyen 30 ponttal holtverseny alakult ki, azonban a versenykiírás egyértelműen tartalmazza, hogy az ilyen esetben a csapatok egymás ellen elért eredménye határozza meg a végső sorrendet. Miután a Galgavidék az idei bajnokság 5. fordulójában 3,5:1,5 arányban legyőzte Dunaharaszti csapatát, ezzel miénk lett a bajnoki cím.

A Pest megyei 5 fős sakkcsapat bajnokság utolsó fordulója előtt elvileg nyílt volt a küzdelem, s az első három csapat közül bárki az élre kerülhetett volna. Említettük a korábbiakban, hogy nem lesz túlságosan egyszerű dolgunk az utolsó fordulóban. Ám összejött a bravúros 4:1 arányú győzelem a dunakesziek csapata ellen, minthogy két táblán döntetleneztünk és három táblán sikerült győznünk. Ugyan épp ezt a teljesítményt nyújtotta Vác ellen Dunaharaszti csapata is, maradt a holtverseny, amely nekünk kedvezett.

Csapatunk fiatal játékosainak megint sikerült bizonyítaniuk rátermettségüket, és a két elhalasztott mérkőzésen borotvaélen táncolva tudtuk hozni azt a pontszámot, amely épp elégnek bizonyult a holtversenyes első hely elérésére.

Úgy gondolom, gratulálhatunk valamennyi játékosunknak. Bízhatunk abban, hogy a következő bajnoki szezonban is ott leszünk az élen, valószínűleg már a Turai Torna Club sakkcsapataként. Erről persze ma még csupán körvonalaiban beszélhetünk, hiszen a járvány miatt nem tudhatjuk, hogyan alakul a jövő. A szokásos nyári egyéni versenyzésről sem lehet beszélnünk még, hiszen a Magyar Sakkszövetség az ország egész területén felfüggesztette a korábbiakban kiírt valamennyi FIDE-verseny megrendezését. Azt is csak remélni tudjuk, hogy az őszi szezon kezdésére már helyreáll a megszokott rend.

Kívánjuk, hogy ez minél előbb megtörténjen!

tóthmáté