2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Versenyben a bajnoki címért

Egy fordulóval a befejezés előtt a Pest megyei sakkcsapat bajnokság ötfős csoportjában izgalmas küzdelemnek nézhetünk elébe. A dobogós helyezésünk már biztosnak látszik, de esélyünk van az aranyérem megszerzésére is, amely persze némi bravúrt tételez fel részünkről.

Pillanatnyilag holtversenyben állunk a második helyen Szigetszentmárton csapatával, s mindössze fél ponttal előz meg minket Dunaharaszti csapata. Az utolsó forduló eredményei tehát döntően határozzák meg, milyen sorrendben állhatunk a dobogóra. 

A dolog érdekessége (számunkra öröm is), hogy az esetleges holtverseny kialakulása mindenképp nekünk kedvez, hisz’ a bajnokság folyamán mindkét riválisunk ellen sikerült nyernünk. A szabály pedig egyértelmű: holtverseny esetén az egymás ellen elért eredmény számít a végső elszámolásnál. A tabella pillanatnyi állása:

1. Dunaharaszti 26 pont
2. Galgavidék 25,5 pont
3. Szigetszentmárton 25,5 pont
4. Szentendre 23,5 pont
5. Veresegyház 21 pont
6. Vác 19 pont
7. Biatorbágy 18 pont
8. Dunakeszi-Alag 16,5 pont
9. Szigetszentmiklós 13 pont
10. Gödöllő 12 pont

Fiatal sakkozóinknak sikerült már bajnoki címet nyerniük a Pest megye tízfős bajnokságában. Most az utolsó fordulóban rendkívül kiélezett küzdelemnek nézhetünk elébe a jelenlegi ötfős csoportok bajnokságában.  Miért ne jöhetne össze most is egy bravúr? 

tóthmáté