2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Versenyben a csapatbajnokság megnyeréséért

Az őszi évadban várakozásunknak megfelelően szerepeltek sakkozóink a Pest megyei ötfős csapatbajnokságon. Nem kis reményeink vannak elnyerni az idei bajnoki címet. Pillanatnyilag a 3. helyen állunk, de csupán 3 ponttal előz meg minket a tabella élén álló Szigetszentmárton csapata. Igen ám, de nekünk halasztanunk kellett decemberben egy mérkőzést Veresegyház csapatával szemben, az ő kérésükre, tehát ha az ellenük megszerezhető 5 pontból is sikerül tán 3-at elhoznunk, már ki is alakul a holtverseny az első helyen. Mindez persze elmélet pillanatnyilag, de bízunk abban, hogy sakkozóink ugyanolyan jól szerepelnek a hátralévő négy fordulón, mint a bajnokság elején, így nagyon is van realitása a bajnoki cím megszerzésének.

Az előbb említett elmaradt találkozón felül még két alkalommal játszunk itthon. Gödöllő csapatát fogadjuk februárban, majd Vácra kell utaznunk, s az utolsó forduló lebonyolítására márciusban kerül sor, amikor is Dunakeszi csapatát fogadjuk itthon.

A tabella jelenlegi állása:

1. Szigetszentmárton 19 pont
2. Dunaharaszti 17,5 pont
3. Galgavidék 16 pont
4. Vác 15,5 pont
5. Dunakeszi 13,5 pont
6. Veresegyház 13,5 pont
7. Szentendre 13 pont
8. Biatorbágy 12,5 pont
9. Gödöllő 10 pont
10. Szigetszentmiklós 9,5 pont

 

Látható, hogy középen akad egy kis tömörülés, de miután egy mérkőzéssel többet játszottak, nem jelentenek nagy veszélyt számunkra. A dobogós helyezésünk biztosnak látszik, de törekednünk kell a legmagasabb fokára.

tóthmáté