2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Sakknapközi 2018

Kedves Szülők!

 

 

A Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete 1 hetes nyári sakktábor működtetését tervezi Hévízgyörkön az általános iskola épületében, mely kánikula esetén is kellemes hőmérsékletet biztosít a résztvevők számára.

 

Kezdés napja: 2018.07.02.

Zárónap:         2018.07.07.  (szombat), 11 fordulós villámversennyel zárjuk                                                          programunkat. Ennek részleteiről mindenki tájékozódhat

                                  a honlapunkon (www.gvse.x3.hu) megjelenő versenykiírásban.           

 

Leginkább sakkozó növendékeinket várjuk Hévízgyörkről, Ikladról, Turáról, Zsámbokról!

 

Célunk: a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása gyermekeink részére az iskolai szünidő egy részében.

A rendszeres sakkozás (sok háziverseny lebonyolítása) mellett a gyerekek mozgásigényének megfelelően tervezzük napi programjainkat: rengeteg labdajáték (kispályás foci, teremfoci, gyeplabda, lábtenisz, egyéb ügyességfejlesztő labdajátékok, akadályversenyek, ügyességi vetélkedők, asztalitenisz, tollaslabda), ezzel együtt időjárástól függően kerékpártúrákra is lehet számítani (helyi műemlékek, látványosságok, galgahévízi halastó, stb.), mindezek lebonyolításában Darabont Gyula, futballedző segít.

 

Idei programunkban – hasonlóan a tavalyihoz – a drámajáték is jelentős szerepet kap. A foglalkozásokat Bényi Rita iskolapszichológus vezeti. A drámajáték voltaképpen cselekvés a játékok során, vagyis a személyiségfejlesztésnek az a módja, amely – a sakkozókban egyébként is meglévő – kreativitásra épít. A gyerekek aktívan részt vehetnek a történet alakításában, az együttgondolkodás során különböző élethelyzeteket élhetnek meg, megoldásokat kereshetnek a felmerülő problémákra, úgy, hogy közben átélhetik a játék felszabadító örömét.

 

Munkánkat segíti még sportegyesületünk három felnőtt sakkozója: Pásztor Zoltán és Steyer Ferenc és Téglás Mátyás.

 

Napi programjaink 9.00 órai kezdés mellett (beérkezés 8.30-tól) délután 16.00 órai zárásig tartanak. Minden nap ebédet biztosítunk az iskolai konyha közreműködésével.

 

Célszerű az otthonról hozott saját ivópohár használata, valamint kényelmes, sportos öltözék, tornacipő használata, esetleg saját pingpong ütő. Minden egyéb sporteszközt az iskola és a sportegyesület biztosít.

 

Kérjük a szülőket, hogy a növendékek részvételi szándékát legkésőbb jún.15-ig jelezzék a 06-20 613 3533-as telefonszámon, ugyanis legalább 20 fő jelentkezése esetén indítjuk csak a sakktábort.

 

 

 

Tóth Máté József

A GVSE elnöke és edzője