2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Sakk napközi a nyári szünetben

Kedves Szülők!

 

 

A Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete 3 hetes nyári sakknapközi működtetését tervezi Hévízgyörkön, az általános iskola épületében hétköznapokon.

 

 

Kezdés napja: 2014. július 07.

Zárónap: 2014. július 25.

 

Leginkább sakkozó növendékeinket várjuk Hévízgyörkről, Ikladról, Turáról, Zsámbokról!

 

Célunk: a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása gyermekeink részére az iskolai szünidő egy részében.

A rendszeres sakkozás (sok háziverseny lebonyolítása) mellett a gyerekek mozgásigényének megfelelően tervezzük napi programjainkat: rengeteg labdajáték (kispályás foci, teremfoci, gyeplabda, lábtenisz, egyéb ügyességfejlesztő labdajátékok, akadályversenyek, ügyességi vetélkedők, asztalitenisz, tollaslabda), ezzel együtt időjárástól függően kerékpártúrákra is lehet számítani (helyi műemlékek, látványosságok, galgahévízi halastó, stb.), mindezek lebonyolításában Darabont Gyula, futballedző segít.

 

Idei programunkban – hasonlóan a tavalyihoz – a drámajáték is jelentős szerepet kap. A foglalkozásokat Szabó Katalin vezeti. A drámajáték voltaképpen cselekvés a játékok során, vagyis a személyiségfejlesztésnek az a módja, amely – a sakkozókban egyébként is meglévő – kreativitásra épít. A gyerekek aktívan részt vehetnek a történet alakításában, az együttgondolkodás során különböző élethelyzeteket élhetnek meg, megoldásokat kereshetnek a felmerülő problémákra, úgy, hogy közben átélhetik a játék felszabadító örömét. Ezt az örömöt megosztanánk a szülőkkel is – egy dramatizált mese előadásával –, melyre a zárónapon kerülne sor, s melyre szeretettel várjuk a szereplő gyerekek családtagjait.

 

Tavalyi programunk ez évi bővítésének keretében lehetőség nyílik az angol nyelv gyakorlására is – lényegében egésznapi társalgás formájában. Mindebben szakavatott vendégünk, Elisabeth Jenei segít minket, aki Ausztráliából érkezik. Megfelelő szintfelmérés után különórák is vehetők, igény szerint.

 

Napi programjaink 9.00 órai kezdés mellett (beérkezés 8.30-tól) délután 16.00 órai zárásig tartanak. Minden nap ebédet biztosítunk, melyhez a Demény Étterem szolgáltatásait vesszük igénybe.

 

Kérjük a szülőket, hogy a növendékek részvételi szándékát legkésőbb jún. 15-ig jelezzék a 06-20 613 3533-as telefonszámon, ugyanis minimum 20 fő jelentkezése esetén indítjuk a napközit.

 

 

 

Tóth Máté József

A GVSE elnöke és edzője